Šiais metais mūsų futbolo komanda „Atmosfera“ Lietuvos futbolo federacijos I-oje lygoje žaidė antrąjį sezoną. Praėjusiame sezone komanda užėmė 14 vietą, šiais metais pakilome dviem „laipteliais“ ir sezoną baigėmė būdami 12-ti. Rezultatyviausias „Atmosferos“ žaidėjas šį sezoną buvo Algimantas Bačanskis, įmušęs priešininkams 5 įvarčius, vienu mažiau – keturis –pelnė Marius Papšys, o Rokas Gecevičius ir Tadas Labukas – po tris įvarčius.

O ką apie antro sezono komandos žaidimą mano komandos treneriai Evaldas Razulis ir Julius Mockus?

Treneris Julius Mockus

Julius Mockus:

„Sezono finisas ne toks, kokio tikėtasi, bet svarbiausia, kad komanda lieka I-oje lygoje. Vertinant sezoną tikrai buvo ir gerų rungtynių – geriausios 8 šios lygos komandos žaisdamos prieš mus turėdavo gerokai paplušeti ir pavargti. Buvo ir rezultatų, kurie nuvylė. Banguotą komandos žaidimą lėmė nemaža žaidejų kaita, traumos. 7-8 žaidėjai dėl įvairių priežasčių paliko komandą. Kitas svarbus veiksnys – nevisavertis treniruočių procesas. Klubas kol kas negali suteikti tokių sąlygų, kad komanda nuolat kartu treniruotųsi. Bet kokiu atveju, manau, tiek klubas, tiek komanda šį sezoną žengė žingsnelį į priekį. Tai parodo ir turnyrinė lentelė. Ar sugebėsime pagerinti visus aspektus ir augti toliau? Tai parodys ateitis.“

Treneris Rvaldas Razulis

Evaldas Razulis:

„Apžvelgiant sezoną, galima drąsiai pasakyti, kad jis buvo neeilinis. Manau, visi tikėjomės pabaigus sezoną lenteleje būti aukščiau. Kad ir kaip būtų, FK „Atmosfera“ mažais žingsneliais juda į priekį.Tikiuosi, kad klubas nesustos augti ateityje ir padovanos dar ne vieną pergalę savo sirgaliams bei Mažeikių futbolo klubo fanams. Noriu padėkoti žaidėjams, klubo administracijai, rėmėjams, sirgaliams, kad buvote kartu šį nelengvą sezoną.“

Nerijus Gudaitis

Apie sezoną ir žaidėjų ugdymą  kalba klubo techninis direktorius Nerijus Gudaitis:

„Esame vieni iš 19 Lietuvos futbolo klubų, kuriems patikėta Briuselio RSCA Anderlechto mokomoji programa. Prasidėjo antri metai, kai po truputėlį bandome šią programą įsisavinti. Pasikeitė reikalavimai ugdymo procesui, trenerių darbas tapo labiau profesionalesnis.

Turime komandą pirmoje lygoje, kuriai reikia mūsų paruoštų žaidėjų. Dalyvavimas I-oje lygoje suteikia puikias galimybes jaunųjų žaidėjų integracijai į suaugusiųjų sportą. Kam auginti, jei neduodi žaisti arba nėra kur žaisti? Mūsų darbe nutinka įvairiausių kuriozų. Užauginam, duodam pauostyti I lygos parako, o jie po to nusprendžia, kad nebenori. Patys nesuprantame, kodėl taip nutinka. Psichologiškai labai sunku, bet po kiek laiko vėl dirbi. 

Mums nepavyko užauginti 2002–2003 metų gimimo žaidėjų kartos, todėl komandoje, gal jiems ir per anksti, tačiau jau rungtyniauja 2004 metais gimę jaunuoliai. 

Klubo tikslas yra ugdyti bei paruošti žaidėjus ne tik pagrindinei miesto komandai, bet ir deleguoti į įvairias Lietuvos jaunimo futbolo rinktines Mažeikiuose užaugintus futbolininkus. Benas Anisas, žaidžiantis futbolo klube „Kauno Žalgiris“ jau atstovauja Lietuvai U-21 rinktinėje. Gvidas Gineitis įsitvirtino Italijos S.P.A.L. septyniolikmečių komandoje ir yra Lietuvos U-17 rinktinės narys. 

Anksčiau į užduodamą klausimą: kas iš Mažeikių žaidžia kokioje nors rinktinėje, tikrai neturėdavau ką atsakyti, o dabar jau yra. Tai atspindi mūsų visų trenerių darbą, juk visi norime vėl išvysti Mažeikiškį žaidžiantį už nacionalinę futbolo rinktinę. Tad pirmos lygos komanda yra puiki terpė, kur gali atsiskleisti gabiausias mūsų jaunimas, o geresniems rezultatams tiesiog reikia laiko ir nuoseklaus darbo.“

Vienas iš klubo rėmėjų Gediminas Kontenis teigia, kad padėdami klubui rėmėjai vadovaujasi nuostata – sugražinti futbolą į Mažeikius, o kad taip nutiktų, reikia nemažai laiko ir daug darbo. Rėmėjai supranta ir palaiko klubo strategiją bei viziją ir norą, kad komandoje žaistų kuo daugiau klube išugdytų žaidėjų. Žinodami, jog tai ne vienų metų projektas, rėmėjai ir toliau teiks paramą bei visokeriopą pagalbą.

Klubas dėkoja visiems, kurie šiame sezone prisidėjo prie klubo veiklos: treneriams, žaidėjams, kineziterapeutams, klubo savanoriams, fotografams ir fanams. Kito sezono tikslas – aukštesnė nei 12-ta vieta.

FK „Atmosfera“ inf.

P